Om meg

Eg er litteraturkritikar i Klassekampen, BLA, Prosa og Littkritikk.no. Frå 2005 til 2017 skreiv eg for Dag og Tid.

Bakgrunn: Eg kjem frå Godøy utanfor Ålesund. Etter videregåande reiste eg til Oslo og tok fire grunnfag meir eller mindre tilfeldig: Sosiologi, psykologi, pedagogikk og litteraturvitskap. I 2000 sikra eg den no gammalmodige tittelen Cand.philol. med eit hovudfag i litteraturvitskap. Hovudoppgåva hadde tittelen «Fragment – forgjengelighet. Søk etter mening i Ett blyertsstreck av Gunnar Björling». (Og ja – eg skreiv på bokmål.)

Eg hadde min første litteraturvitskaplege artikkel på trykk i Bøygen i 1997 og debuterte som bokmeldar same stad i 2000. I februar 2001 byrja eg å melde bøker i Vårt Land. Eit intermesso som forlagsredaktør i Andresen & Butenschøn gjorde at eg la vekk pennen frå februar 2002, men i 2005 byrja eg å melde skjønnlitteratur i Dag og Tid. Eg har gjennom åra publisert i fleire forskjellige aviser og tidsskrift, sjå meir på sida Artiklar.

Eg har hatt diverse verv og oppdrag for Norsk kritikerlag, mellom anna har eg vore leiar for Litteraturseksjonens arbeidsutval og i seminarkomiteen for Kritikerseminaret 2015 og 2016. I 2015 fekk eg Statens arbeidsstipend for eitt år og i 2016 Fritt ords kritikarstipend for eitt år.

 

Merete Røsvik


2 responses to “Om meg

  • Ståle Godø

    Hei, Merete
    Eg ser du skriv i dag og tid. Eg blir provosert av vinklinga på den tragiske hendinga i Paris har i norske media. Kan du sjå på noko eg har skrive?
    mvh
    Ståle Godø

    • MRG

      Hei Ståle! Artig å høyre frå gamle kjente. Eg er ikkje tilsett i Dag og Tid, eg er frilansar, så eg har lite med redaksjonen å gjere. Du kan godt sende direkte til redaksjonen også, men eg kan sjå på teksten om du vil (om den ikkje er altfor lang!)

      Vennleg helsing Merete

Kommenter innlegget